مرکز قصهگویی تورنتو (Storytelling Toronto)

نویسندهی مطلب: لیلی قلیپور
هفت قصهگو، مرکز قصهگویی تورنتو را در سال 1979 با نام مدرسهی قصهگویان تورنتو تأسیس کردهاند. آنها با اینکار میخواستند رنسانس قصهگویی شفاهی را در جامعهی مدرن رونق ببخشند. کاربران سایت این مرکز میتوانند دربارهی قصهگویان مرکز، اطلاعاتی کسب کنند و از اخبار مربوط به جشنوارههای قصهگویی باخبر شوند. قصهگویی تورنتو مرکزی خلاقیتمحور برای عاشقان قصه است که اعضای آن، از قصهگویان باتجربه گرفته تا قصهگویان جوان، برای قصه گفتن اشتیاق دارند و آن را هنر متحولکنندهی زندگی معاصر میدانند. در ادامه میخواهم شما را با برنامههای آموزشی و اعضای قصهگویی تورنتو بیشتر آشنا کنم.
اعضای اصلی قصهگویی تورنتو
تیم قصهگویی تورنتو:
- دبرا باپتیست (Debra Baptiste): مدیر اجرایی؛
- دونا دودینسکی (Donna Dudinsky): همآهنگکنندهی برنامهها؛
- مریلین پرینگر(Marylyn Peringer): دستیار معلم؛
- میشل واگنر (Michelle Wagner): مدیر مالی.
هيئت مدیرهی قصهگویی تورنتو:
- رنسیا ملس (Rensia Melles): رئیس هیئت مدیره؛
- برایان نسیموک (Briane Nasimok): رئیس هیئت مدیره و خزانهدار؛
- استیون کلیر (Steven Kellier): دبیر هیئت مدیره؛
- کرن بلیر (Karen Blair): عضو هیئت مدیره؛
- سوزان آیدا بوکاد (Susan Ida Boucaud): عضو هیئت مدیره؛
- جودیت کوهن (Judith Cohen): عضو هیئت مدیره.
کاربران سایت در صفحهی راهنمای قصهگویان میتوانند با کلیک روی عکس هر قصهگو دربارهی زندگینامه و قصههایی که در حال حاضر تعریف میکند بخوانند.
به قصهگویانی که در این مرکز عضو میشوند به صورت خودکار ده درصد تخفیف برای شرکت در دورهها و برنامهها تعلق میگیرد. حق عضویت این مرکز هر سال چهل دلار است که البته اگر شخصی مشکل مالی داشته باشد میتواند آن را با خزانهدار در میان بگذارد.

برنامههای قصهگویی تورنتو
اولین برنامهای که در این مرکز ارائه شد دورهی قصهگویی بود که آلیس کین فقید (Alice Kane) مدرس آن بوده است. از آن موقع تا به حال این سازمان کار خود را در تدریس، تحقیق و بزرگداشت هنر سنتی قصهگویی شفاهی دنبال کرده است. در طول تمام این سالها هزاران نفر در دورهها، کارگاهها و برنامههای این مرکز شرکت کردهاند و مخصوصاً به جشنوارههای قصهگویی آن آمدهاند تا از قصهگوییِ قصهگویان محلی، ملی و بینالمللی لذت ببرند.
دورههای حضوری و آنلاین قصهگویی
این دورهها، صرفنظر از میزان تجربهی شرکتکنندگان به آنها کمک میکند با قصههایی که روایت میکنند ارتباط عمیقتری برقرار کنند و بهتر بتوانند قصه را به شنوندگان انتقال بدهند. قصهگویان ابتدا در اولین دوره (قصهگویی 1) شرکت میکنند. دومین دوره (قصهگویی 2) برای افرادی است که میخواهند مهارتشان را بیشتر کنند، چه در دورهی اول شرکت کرده باشند چه تجربهی معادل آن را داشته باشند. دورهی پیشرفتهی این مرکز هم برای قصهگویان سطح پیشرفته و حرفهای برگزار میشود.
قصهگویی تورنتو دورههای موضوعی متنوعی هم ارایه میدهد که با استفاده از آنها فرد میتواند قصهی خود را از حالت روایی به نمایشنامهی عروسکی تبدیل کند، آمادگی روایت قصههای خانوادگی را پیدا کند و قصهگویی دوزبانه را بیاموزد. این دورههای درجهبندی نشده، سال به سال تغییر میکنند. علاوه بر دورههای اصلی، مرکز تورنتو کارگاههای آموزشی و دورههای خصوصی متناسب با نیاز مراجعان هم برگزار میکند. معلمها، کتابداران، مدیرانِ کارمندان و یا کارآموزان شرکتهایی که به دنبال کارگاههای مهارتافزایی هستند میتوانند از این دورهها استفاده کنند. در ادامه توضیحات یکی از دورههای پیشرفتهی مرکز را برایتان آوردهام.
کلاس آنلاین پیشرفته با سلیا لاتریج (Celia Lottridge): «اگر قصهگویی باتجربه هستید و در ذهن خود قصهای دارید. اگر این قصه باعث شده پرسشهایی در ذهن شما ایجاد شود دربارهی اینکه چطور میتوانم آن را مؤثرتر بیان کنم، شنوندگان چهطور به آن پاسخ خواهند داد و چه عناصری را میتوانم به آن اضافه و یا از آن حذف کنم، کلاس پیشرفتهی قصهگویی تورنتو برای شما مناسب است. قصهای که روی آن کار میکنید ممکن است سنتی، شخصی، معاصر یا تاریخی باشد. شما با راهنمایی استاد قصهگوییتان، سلیا لاتریج، با کار کردن روی قصهی خود، گوش دادن و واکنش نشان دادن به قصههای دیگران در کلاس، آموزش میبینید. بحثها جالب و پر جنبوجوش خواهند بود. این دوره با جشنوارهی رقابتی گالا به پایان میرسد که تاریخ آن در ماه فوریه مشخص میشود.»


مجموعه کنسرتهای مرکز قصه گویی تورنتو:
کلوپ شبانهی استوری فیوژن (StoryFusion) صحنهایست که به قصهگویان اجازه میدهد انواع سبک و ژانر را با هم ترکیب کنند. برنامههای این کلوپ همکاری قصهگویان را تشویق میکند و به هنرمندان این فرصت را میدهد تا چشمانداز خلاق خود را بهتنهایی یا همراه بقیهی اجراکنندگان گسترش دهند.
یکیدیگر از برنامههای مرکز قصهگویی تورنتو، قصههای جامائیکای کوچک است که به صورت رایگان اجرا میشود. با اینکه این برنامه برای سالمندان است اما همه میتوانند شرکت کنند، از غذا لذت ببرند، قصههای خود را تعریف کنند و جایزه ببرند.
به علاوه، پروژهی اسپارکِ (Spark) کانون فرهنگی شهر تورنتو هم با همکاری مرکز قصهگویی تورنتو، کتابخانهی عمومی تورنتو و پروژهی سایفر (The Cipher Project) انجام میشود و یک فرصت عالی برای ملاقات با آدمهای جدید و جمعآوری قصههای تازه است. جشنوارهی بینالمللی قصهگویی تورنتو، هنر قصه را با روایت قصههای سنتی، قصههای شخصی، شعر و موارد دیگر جشن میگیرد. این جشنواره با ترویج انتقال ارزشها و فرهنگهایی که ما را به هم مرتبط میکنند به سنتهای فرهنگی زیادی که از کشورهای مختلف در تورنتو دور هم جمع شدهاند احترام میگذارد.
نحوهی ارتباط با مرکز قصهگویی تورنتو
وبسایت: https://storytellingtoronto.org/
آدرس: 601 Christie Street, Studio 173, Artscape Wychwood Barns, Toronto ON, M6G 4C7
شماره تماس: 416-656-2445

مطالب مشابه

قصهگویان اوتاوا (Ottawa Storytellers)

شبکهی قصهگویی نیوجرسی (New Jersey Storytelling Network (NJSN))

دیدگاهتان را بنویسید