اختتامیهی مسابقهی قصهگویی امید 2 برگزار میشود
اختتامیهی مسابقهی قصهگویی امید 2 برگزار میشود
تاریخ خبر: 14 اسفند 1402
توکاهای قصهگوی ایران، زیباترین قصههایشان را در مسابقه ی قصهگویی امید، به خانه ی توکا سپردند. این مسابقه که با شعار «قصهی امید بگو، جایزه امید بخش بگیر!» و برای دومین سال برگزار میشود در دی ماه فراخوان خود را در رسانهها و گروهها و در میان قصهگویان منتشر کرد و تا 5 اسفند 1402 هم مهلت ارسال اثر داشت.
برای شرکت در این مسابقه، کافی بود قصهای با موضوع امید از میان کتابها یا زندگی واقعی قصهگو و یا اطرافیان انتخاب شده و سپس فیلم قصهگویی برای موسسه توکا انوشه ی دستان پرداز ارسال میشد. با ارسال این فراخوان 80 قصه از 75 قصهگو، در این مسابقه شرکت کردند که این قصهها در دو مرحله، ارزیابی و داوری شدند. داوران گروه نخست عزت صدیقی لویه و معصومه موسویان از نویسندگان و قصهگویان خراسانی و کارشناس ارشد ادبیات کودک و نوجوان بودند. 35 قصه توسط سه داور نهایی ارزیابی خواهند شد. داوران مرحله پایانی، خانم دکتر مرجان فولادوند، استاد علی کاشفی خوانساری و خانم دکتر رویا یدالهی بودند.
سه برگزیده اول این مسابقه، یک تخته فرش اعلا از شرکت ایوان فرش و ده برگزیده بعدی جوایز نقدی و غیر نقدی شایسته دریافت خواهند کرد.
معصومه موسویان از داوران نخست این مسابقه گفت: ما در داوری برخلاف سایر مسابقات قصهگویی، نگاهی باز به قصهگویی داشتیم. بر اساس همین توسع مفهوم قصهگویی، قصهگویی با کتاب یا بر روی انیمیشن یا عروسک هم در مرحله اول داوری پذیرفته شد. این گستردگی، به دلیل به روز شدن بسیاری از مفاهیم فرهنگی از جمله قصهگویی است که با ورود فضای مجازی و گستردگی ابزارهای متن و فیلم و صوت میتواند به روز رسانی شود.
خانم دکتر مرجان فولادوند نویسنده و استاد دانشگاه علامه طباطبایی و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان و اساطیر ایران است. او دکترای ادبیات فارسی دارد. نویسندگی را از نوجوانی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرده، سالها با مطبوعات همکاری داشته و سالها سردبیر مجلات همشهری بچهها و رشد دانش آموز بوده است.
رمان سه جلدی هفت جاویدان(روایت پیدایش نوروز) از انتشارات هوپا جوان، به های های خندیدن مجموعه داستانی از نشر قطره و کتاب آرش حکایت تیر انداختن مرد قصهگو (روایتی تازه از داستان آرش) از انتشارات افق از جمله کتابهای فراوان اوست. کتابهای خانم فولادوند در کشورهای آلمان، فرانسه، هلند، نروژ، ایتالیا و چین ترجمه شده است. و جوایز ارزنده ای چون دیپلم افتخاردفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) نیوزیلند سال 2016، برگزیده پلاک طلای جایزه ادبی آذر یزدی، انتخاب شده در لیست افتخار ۱۰۰ کتاب برتر سال ۲۰۱۵، برگزیده پلاک طلای جایزه ادبی مهدی آذر یزدی، لاکپشت پرنده بخشی از این جوایز است.
آقای سید علی کاشفی خوانساری نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک. داور جشنوارههای قصهگویی خارج از ایران است. کاشفی عضو ایرانی شبکه جهانی قصهگویی(RIC) و مدرس و مورخ قصهگویی است. در سال 2020 همزمان با همه گیری کرونا او به همراه قصهپژوهانی از آلمان، چین، اسپانیا و افغانستان فراخوان مجموعه مقالات بین المللی قصه و قصهگویی «شهرزاد» را منتشر کردند. کاشفی خوانساری از سال 1370 تاکنون بیش از 120 عنوان کتاب و حدود 400 اثر مطبوعاتی در زمینه ی ادبیات کودک|، ادبیات دینی، تاریخ ادبیات و تاریخ مطبوعات به انتشار رسانده است.
دکتر رویا یدالهی شاهراه نویسنده، پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان، استاد دانشگاه و مدرس قصهگویی است. او دانش آموختهی دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه فردوسی مشهد و از جمله اعضای هیئت مدیرهی موسسه توکاست. یدالهی دورههای «قصهگویی و نمایش خلاق» را در دانشگاه فرهنگیان مشهد و «ادبیات کودک و نوجوان» را در دانشگاه فردوسی مشهد تدریس کرده است. کتابهای فرنگیس خانم و مجموعه معرفی فیلسوفان یونان از آثار اوست.
اختتامیه مسابقه ی قصهگویی امید همراه با سخنرانی اساتید، بیانیه هیات داوران، نمایش ننه شکلات، پخش تیزر و قصهگویی روز سه شنبه 15 اسفند ساعت 16 در سه راه ادبیات، جهاد دانشگاهی، فرهنگ سرای فردوسی برگزار خواهد شد و حضور شرکت کنندگان در این رویداد بلامانع است.
دیدگاهتان را بنویسید