ماه و ماهی نوشتهی محمدحسین محمدی
شناسنامهی اثر
عنوان:
ماه و ماهی
نویسنده:
محمدحسین محمدی
تصویرگر:
احلام فائز
مترجم:
تألیفی
ناشر:
تهران: نشر آمو؛ کابل: انتشارات تاک، 1399.
گروه سنی:
کودکان دورهی اول دبستان
موضوع:
همصحبت نداشتن خیلی احساس بدی است. گاهی آدم دوست دارد کسی باشد که از غم و غصههایش برای او بگوید و خالی شود، اما بعضی وقتها در چنین لحظاتی، دور آدم خیلی خالی است.
اتفاقاً کتاب ماه و ماهی هم دربارهی تنهایی است. دربارهی یک ماهی قرمز خیلی قشنگ، که دوستی ندارد. در یک دشت خیلی دور و در یک برکهی کوچک، ماهی قرمز کوچکی به نام ماهیگَک زندگی میکرد. ماهیگک تنهای تنها بود و هیچکس را نداشت. حیوانهای زیادی برای آب خوردن به آن برکه میآمدند، که میتوانستند دوستهای خوبی برای او باشند، اما هیچکدام با ماهیگک دوست نمیشدند. تنها حیوانی که آن اطراف بود، یک قورباغهی پیر بود که کنار برکه زندگی میکرد و خودخواه بود. تازه، صدای قورقورش نمیگذاشت ماهیگک بخوابد.
یک شب ماهیگک در آسمان، ماه را دید. ماه میدرخشید و بسیار زیبا بود. ماهیگک خیلی دوست داشت با او صحبت کند، اما ماه خیلی دور بود و صدای ماهیگک را نمیشنید. ماه کجا و ماهیگک کجا! تا اینکه بادی به اسم «شمالک» به کمک ماهیگک آمد و به ماهیگک گفت که داستانِ تنهایی او را برای ماه تعریف میکند… .
چرا باید این کتاب را خواند؟
- کتاب نثر خوب، روان و خوشخوانی دارد. شخصیتپردازی داستان هم خوب است. اگر قصهگویی را دوست دارید، پیشنهاد میکنیم از این کتاب استفاده کنید.
- تنهایی ماهیگک در برکه خیلی خوب توصیف شده است؛ هم در متن و هم در تصویرگریها. احتمالاً کودکان با این شخصیت خوب ارتباط برقرار میکنند.
- تصویرگریهای کتاب بسیار خلاقانه، زیبا و زندهاند، مخصوصاً تصویر ماه! این تصویرهای زیبا و شفاف به بچهها کمک میکند تا بیشتر با داستان کتاب ارتباط برقرار کنند.
نویسندهی کتاب کیست؟
محمدحسین محمدی، متولد سال 1354 در شهر مزارشریف است و اکنون در کشور سوئد زندگی میکند. محمدی را بیشتر بهعنوان نویسندهی بزرگسالان میشناسند. او جزو معدود نویسندگان افغانستان است که به ادبیات کودک پرداخته است. کتابهای او در ایران و افغانستان منتشر و به زبانهای ژاپنی و سوئدی نیز ترجمه شدهاند. از کتابهای کودک او میتوان به یک آسمان گنجشک، دختر آفتاب و دیو سیاه، چترهای دلگیر و بابا تاریکی اشاره کرد.
مطالب مرتبط
توکتاب شمارهی 40 – سر کلاس با کیارستمی
توکتاب شمارهی 39 – مفهوم ها و ابزارهای تفکر نقادانه
توکتاب شمارهی 38 – دوست بازیافته از فرد اولمن
توکتاب شمارهی 37 – شعر در آستانه از احمد شاملو
توکتاب شمارهی 36 – مادر و پنجاه سال زندگی در ایران
توکتاب شمارهی 35 – ایتالیا و اصفهان
توکتاب شمارهی 34 – کمونیسم رفت؛ ما ماندیم و حتی خندیدیم
توکتاب شمارهی 33 – 101 نکته که از مدرسهی معماری آموختم
توکتاب شمارهی 32 – خنگمان میکنند، نقشهی پنهانی مدارس اجباری
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.
سلام لطفا بنویسید چه کسی این راهنمای انتخاب ها را تهیه می کند؟ ضمنا پیشنهاد می کنم که اگر ممکن است فایل صوتی این کتا بها را هم اینجا منتشر کنید.