وب سایت آموزش قصه گویی دیجیتال
آیا تا به حال عبارت قصهگویی دیجیتال به گوشتان خورده است یا شما هم از آن طرفداران پر و پا قرص قصهگویی سنتی هستید؟ همانطور که علم و تکنولوژی توسعه یافته و در تمامی زمینههای زندگی ما رسوخ کرده است، هنرقصهگویی هم از آن بیبهره نمانده و نوع جدیدی از قصهگویی، با عنوان قصهگویی دیجیتال خلق شده است. اگر دوست دارید با این نوع هنری آشنا شوید وبسایت زیر اطلاعات و آموزشهای لازم را در اختیارتان قرار میدهد. دکتر برنارد رابین Bernard Robin استاد دانشگاه هیوستون Houston در آمریکا با هدف آموزش این نوع از قصهگویی، وبسایتی با محتوایی رایگان راهاندازی کرده است به نشانی https://digitalstorytelling.coe.uh.edu/index.cfm و اکنون مدیریت وبسایت را دکتر بیلونت دوگن Bulent Dogan از دانشجویان وی به عهده دارد.
با ورود به سایت با این بخشها روبرو میشویم:
- درباره قصهگویی دیجیتال
- نمونهی قصهها
- نرمافزارها
- نحوهی ساخت قصهگویی دیجیتال
- محتوای آموزشی
- سایر (شامل معرفی مقالات، نرمافزارها، وبسایت و مراکزی که به نحوی با قصهگویی دیجیتال مرتبط هستند.)
قصهگویی دیجیتال بر ابزارهای مبتنی بر کامیپوتر بنا شده و حاوی ترکیبی از تصاویر کامپیوتر، متن، روایت صوتی ضبطشده، کلیپهای ویدیویی و/یا موسیقی است که معمولاً بیم دو تا ده دقیقه طول میکشند و موضوعات آن همچون قصهگویی سنتی متنوع است و محدودیتی ندارد.
در بالای تمامی صفحههای سایت جملههایی از اندیشمندان و بنیانگذاران این نوع از قصه گویی به چشم میخورد. مانند:
«در پایان ما چیزی جز یک داستان یا یک آهنگ نیستیم!» از جو لمبرت Joe Lambert که از بنیانگذاران مرکز قصهگویی دیجیتال Center for Digital Storytelling (CDS) (یک سازمان غیرانتفاعی هنری – اجتماعی) در برکلی کالیفرنیا است.
با مطالعه مقالات آموزشی وب سایت با تعریف، ویژگیها و بنیانگذاران مراکز قصهگویی دیجیتال، نظرات افرادی چون جو لمبرت ، دانیل میدوز Daniel Meadows یکی دیگر از پیشگامان در این زمینه و عکاس و نویسنده و مربی بریتانیایی، جان سیلی براون John Seely Brown محقق و مشاور فرهنگ دیجیتال آشنا میشویم. قصهگویی دیجیتال بر ابزارهای مبتنی بر کامیپوتر بنا شده و حاوی ترکیبی از تصاویر کامپیوتر، متن، روایت صوتی ضبطشده، کلیپهای ویدیویی و/یا موسیقی است که معمولاً بیم دو تا ده دقیقه طول میکشند و موضوعات آن همچون قصهگویی سنتی متنوع است و محدودیتی ندارد.
هشت مرحله در چرخه تولید قصهگویی دیجیتال وجود دارد: 1- ایده 2- تحقیق/کاوش/یادگیری 3- داستان نوشته شده 4-استوری برد 5- جمعآوری یا تولید تصاویر، صدا و ویدئو 6- ترکیب همه محتوای جمعآوری شده 7- اشتراک گذاری 8- بازتاب و بازخورد. جالب است بدانیم برای تمامی هشت مرحلهی ذکر شده مقالات و دورههای آموزشی در این وبسایت و به این نشانی https://digitalstorytelling.coe.uh.edu/page.cfm?id=23&cid=23 وجود دارد.
دیگر محتواهای آموزشی این وب سایت به این شرح است:
- مقالاتی با موضوعات: کاربردهای آموزشی قصهگویی دیجیتال؛
- ویدئوهای آموزشی در موضوعات مختلف مانند هنر، سلامتی و پزشکی، تاریخ، ریاضی، تاملات شخصی، موسیقی، مکانهای خاص، فرهنگ پاپ، علم، عکسهای خانوادگی و داستانهای دیجیتال دربارهی دانشگاه هیوستون؛
- نمونهی ویدئوهای قصهگویی دیجیتال (با دستهبندی زمانی و الفبایی)؛
- فایل صوتی قصهگویی؛
- معرفی نرمافزارهای مختلف ساخت فیلم و ادیت فیلم و صدا، فتوشاپ، ادیت عکس و نحوهی استفاده از آن مانند: Apple iMovie، Audacity، Microsoft Photo Story 3، Photoshop Elements، PhotoStage Slideshow Software، Premiere Elements، Windows Live Movie Maker، Windows Movie Maker؛
- دورهی آموزشی قصهگویی دیجیتال گستردهی آنلاین Digital Storytelling MOOC (Massive Open Online Course) on Coursera که در آن کلیهی اصول قصهگویی دیجیتال و کاربردهای آموزشی آن را به معلمان و البته همهی علاقهمندان به صورت ارائه میدهد؛
دیدگاهتان را بنویسید